De laatste trend uit Japan: LED horloges

 

Een horloge is niet alleen erg handig om te hebben, het is ook nog eens een mooi sieraad. Een horloge met een analoge klok geeft een wat klassiekere look, maar ook voor mensen met een modernere smaak zijn er ook horloges te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een digitaal horloge, maar als je mee wilt doen met de allerlaatste trends, dan is een LED horloge misschien wat voor jou. Deze rage uit Japan is een echte gadget voor je arm en maakt je outfit helemaal af.

 

Soorten LED horloges

Als je kiest voor een LED horloge, kun je kiezen uit een ruim aanbod. Hoewel de trend nog maar net is over komen waaien uit Japan, zijn er LED horloges te vinden in allerlei kleuren, soorten en maten. Ook de verlichting zelf is in veel verschillende kleuren te vinden. De meest voorkomende kleuren zijn rood en wit, maar ook blauw, geel, paars en groen behoren tot de mogelijkheden. Er zijn uitvoeringen met een digitale klok, maar er zijn ook horloges die op een ongebruikelijke, originele manier de tijd weergeven, zoals bijvoorbeeld een staafdiagram waarbij de uren, minuten en seconden in verschillende staven worden weergegeven. Net als bij analoge en digitale horloges, kun je ook kiezen voor een LED horloge dat naast de tijd ook de datum en de dag aangeeft. Er bestaan zelfs horloges die ook fungeren als spiegel of die een hartslagmeter, stopwatch of kompas hebben ingebouwd. Wat de bandjes betreft heb je ook veel keuzemogelijkheden. Een stoer leren bandje, een stijlvol metalen bandje of een trendy plastic of siliconen bandje behoren allemaal tot de mogelijkheden.

 

Voordelen van led horloges

LED verlichting heeft veel voordelen in vergelijking met andere soorten verlichting. Het is bijvoorbeeld een hele duurzame optie die vaak jaren langer mee kan gaan dan andere soorten verlichting. De duurzaamheid maakt ook dat LED zeer milieuvriendelijk is. Bij het maken van LED verlichting worden veel minder schadelijke materialen en stoffen gebruikt dan bij andere soorten verlichting. Omdat het lampje zo lang meegaat, hoef je hem dus ook minder vaak te vervangen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een LED horloge werkt net als de meeste digitale en analoge horloges op batterijen. De meeste LED horloges hebben een standaard batterij die makkelijk te verkrijgen is. Mocht de batterij dus toch een keer opraken, dan kun je eenvoudig de batterij vervangen. De stroom wordt op een hele efficiënte manier omgezet in licht en daardoor wordt het licht maar een klein beetje warm. Zo kan er dus geen oververhitting plaatsvinden in het horloge. Een ander voordeel is het prettige licht dat LED afgeeft. De tijd wordt niet alleen overdag maar ook ’s nachts duidelijk weergegeven.

2217

Bijzondere LED horloges

Vanwege de vele functies die een digitaal horloge kan hebben, zijn er veel bijzondere modellen te vinden. De meeste uitvoeringen hebben een high-tech ontwerp met een zeer eigentijdse stijl. De modellen van Tokyo Flash hebben gezorgd voor een geheel nieuwe kijk op het digitaal klokkijken.

Door middel van LED verlichting wordt de tijd op een zo origineel mogelijke wijze weergegeven, bijvoorbeeld door lichtpuntjes in verschillende kleuren die de uren, minuten en seconden weergeven.

Follow Us