Multifunctionele Casio horloges

 

Casio is een Japans merk dat al sinds de jaren veertig van de vorige eeuw bestaat. Het merk is vooral bekend geworden met de beroemde rekenmachinehorloges, die naast tijdweergave ook de functie van een rekenmachine hebben. Sindsdien is het merk één van de vooraanstaande merken op het gebied van innovatie. Het merk komt steeds met de meest bijzondere snufjes op het gebied van horloges. Een paar voorbeelden van technologische hoogstandjes van Casio horloges zijn: tot wel vijf dagalarmen, een barometer, een batterij indicator, een hartslagalarm, een hoogtemeter, een thermometer, een valuta calculator en een zeiltimer. Al deze functies maken dat het merk onderscheidend is in innovatie en technologie. De horloges worden dan ook door verschillende specifieke doelgroepen gebruikt.

Casio horloges voor specifieke doelgroepen

De innovatieve functies maken dat het merk zich ook vaak richt op specifieke doelgroepen die veel baat hebben bij deze functies, zoals hardlopers, bergbeklimmers, duikers en zeilers. Voor hardlopers zijn er bijvoorbeeld horloges met stappentellers en hartslagmeters ontwikkeld. Je kunt zo je hartslag goed in de gaten houden voor een optimale cardio workout. Voor bergbeklimmers heeft Casio horloges die bestand zijn tegen vrieskou tot min tien graden en die over een kompas, hoogtemeter en thermometer beschikken. Dit is vooral handig omdat bergbeklimmers graag zo min mogelijk meenemen. Speciaal voor autocoureurs is er de Edifice Speed & Intelligence collectie, waar je schokbestendige horloges kunt vinden met stopwatch- en timerfuncties.

 

Waterdichte horloges

Veel Casio horloges zijn waterdicht. Dit heeft als voordeel dat je het horloge niet af hoeft te doen tijdens het zwemmen, waardoor deze horloges ook ideaal zijn voor duikers en zwemmers. Let er wel op dat het horloge is gemarkeerd met het kenmerk ‘water resistant’. Dit zijn namelijk de horloges waarvan de waterdichtheid wordt gegarandeerd. De andere horloges hebben namelijk enkel een waterdicht batterijenreservoir.

 

Tijdloos en stijlvol design design

Ook voor regulier gebruik kun je bij Casio terecht voor een mooi horloge. De traditionele horloges hebben een elegant design en zijn echte eyecatchers. Zo is er bijvoorbeeld de Sheen collectie met horloges met een titanium band, een keramieken wijzerplaat en saffierglas. De collectie is onderverdeeld in meerdere stijlen, zoals ‘veelzijdig en modern’, ‘passievol en elegant’ en ‘tijdloos en geraffineerd’ zodat er voor iedereen een passende stijl te vinden is. Deze collectie is vooral gericht op vrouwen en hier vind je dan ook veel vrouwelijke ontwerpen. In de zogenaamde Casio collection vind je designs die zowel door mannen als door vrouwen gedragen kunnen worden. Deze retro digitale horloges in goud en zilver die tegenwoordig erg aan populariteit inwinnen.

 

Casio G-SHOCK

Eveneens erg populair maar minder regulier zijn de horloges uit de G-SHOCK collectie van Casio. Deze stoere high-tech uurwerken zijn multifunctioneel en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De meeste modellen uit deze collectie zijn ontworpen om in extreme omstandigheden te kunnen functioneren. G-SHOCK horloges zijn ontworpen met het idee dat het bestand moet zijn tegen een val van tien meter hoogte en een waterdruk van tien bar. Daarnaast moest het horloge minstens tien jaar mee kunnen gaan.

 

 

 

 

 

Follow Us